Belastingdienst Douane

praktijk trainingscentrum douane

Naast het douanekantoor op de Tweede Maasvlakte wordt een nieuwe Rijks Inspectie Terminal (RIT) gerealiseerd. In de nieuwe terminal gaan Douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit samenwerken.

De terminal bestaat uit 3 onderdelen:

  • Rijks Controle Loods
  • Landelijk Praktijk Trainings Centrum (LPTC)
  • Een trainingsbaan voor speurhonden

Het Landelijk Praktijk Trainings Centrum (LPTC) is een wereldwijd uniek Trainingscentrum. In opdracht van Belastingdienst Douane heeft Kooiman Marine Group een deel van het Praktijk Trainings Centrum vormgegeven. Wij hebben er een scheepssimulatie gerealiseerd.

De opstelling is voorzien van een nagebouwde machinekamer, kajuiten en entree zoals die van een schip met een gangboord en gangway. In het centrum leren cursisten o.a. om 'te denken als een crimineel' en om zich bewust te worden van de verschillende smokkelmethodes en de mogelijkheden die smokkelbendes hebben.

Onlangs heeft Kooiman Marine Group het project opgeleverd volgens planning. In het voorjaar van 2018 is de bouw van de Rijks Inspectie Terminal (RIT) gereed.

belastingdienst_douane_thumb_groot_03

TYPE PROJECT:

Trainingscentrum

UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN:

  • Ontwerp en opbouwen van nagebouwde vertrekken, gangboord en machinekamer
  • Inrichten van het volledige interieur inclusief nagebouwde kajuiten en gangway
  • Ontwikkelen en construeren van diverse technische scheepssimulaties voor trainingsdoeleinden

Meer informatie over 'Belastingdienst Douane'?

Neem vrijblijvend contact op met Kooiman Marine Group over 'Belastingdienst Douane'. Wij helpen u graag verder. Uw gegevens worden vertrouwelijk en volgens de wet AVG opgeslagen en behandeld.

Algemene informatie

T +31 (0)78 61 00 477
F +31 (0)78 61 00 039
contactkooiman@kooimanmarinegroup.nl