Ballastwater behandeling

vaktechnische partner voor efficiënte en effectieve installaties

De IMO’s Ballast Water Management Convention is van kracht gegaan. Op 8 September 2016 is het verdrag geratificeerd. De komende 5 jaar zullen vele schepen voorzien moeten worden van een ballast water treatment (BWT) systeem. Kooiman Marine Group is een vaktechnische partner voor efficiënte en effectieve installatie van deze systemen. Kooiman Marine Group kan desgewenst advies geven over de te maken keuzes etc. Kooiman Marine Group is niet gebonden aan één leverancier.

Met behulp van een 3D laser scan wordt de beschikbare ruimte aan boord vooraf opgemeten. De gegevens worden door Kooiman Engineering verder uitgewerkt (pre-engineering) om te beoordelen of het ballast water treatment systeem in de machinekamer of andere ruimte past. Vervolgens vindt detailengineering plaats en kan het benodigde leidingwerk op de CNC buigmachines geprefabriceerd worden. De benodigde piping kan geleverd worden in diverse materialen, zoals GRE, GRP, Stainless Steel, black steel of gegalvaniseerd staal.

Kooiman Marine Group heeft een ruime ervaring met installatie van apparatuur in bestaande ruimtes, aanpassen van bestaande ruimtes en het werken met complexe systemen. Kooiman Marine Group installeert op de werflocaties en, eventueel in samenwerking met een partner, vindt installatie aan boord plaats tijdens een reis. Uiteraard is het mogelijk voor schepen tot 150m om de installatie te combineren met een hellingbeurt. Tijdverlet wordt op deze wijze zoveel mogelijk voorkomen. Na installatie kan indien nodig aan boord technische service verleend worden.