Carriere & vacatures

Dat is werken bij Kooiman

Kooiman Marine Group is een bedrijf met een rijke historie en van oorsprong een echt familiebedrijf. Er wordt gewerkt in een informele, open sfeer en het is een bijzonder platte organisatie met korte lijnen. Verder wordt er veel waarde gehecht aan sociale omgangsvormen en rechtvaardig beleid. Doordat elke werf zich richt op verschillende soorten klanten met bijbehorende werkzaamheden zal je bij elke werf een eigen sfeer ervaren.

Door de verdere integratie van de bedrijven en het intern uitbesteden van projecten is er wel steeds meer uitwisseling van personeel. Klaar staan voor elkaar is dan ook echt een van de familiewaarden die door de hele organisatie wordt uitgedragen. Er is dan ook veel mogelijk en inbreng van nieuwe initiatieven en oplossingen wordt dan ook actief gestimuleerd. Maar wat misschien nog wel het meest deze maritieme groep typeert is een hoog arbeidsethos dat zich voornamelijk uit in hard werken voor zowel het bedrijf als de klant.

Een carrière bij Kooiman Marine Group kan op verschillende niveaus beginnen. Opleidingseisen verschillen. Bij Kooiman Marine Group werken veel VMBO-ers en MBO-ers met richting techniek tot aan ingenieurs en academici. Kooiman Marine Group heeft mogelijkheden voor stageplaatsen en trainee-ships. Kooiman Marine Group biedt opleidingsmogelijkheden en er wordt actief gestuurd op interne doorgroei en ontwikkeling. Vooral het vak scheepsreparatie in de binnenvaart dient vaak in de praktijk worden geleerd, hiervoor zijn vele mogelijkheden binnen de groep aanwezig. Maar heb je meer affiniteit met nieuwbouw en verbouw van schepen dan zijn ook daar vele mogelijkheden. Om continu kwaliteit en zekerheid te kunnen garanderen zijn veel vakmensen in vaste dienst binnen het bedrijf. Er is een mooie mix van alle leeftijden. Kennisoverdracht is daarmee iets wat op een natuurlijke manier binnen de organisatie verloopt. Door het projectmatige karakter van de werkzaamheden wordt ook gewerkt met zelfstandigen en flexwerkers.

Spreken deze waarden en mogelijkheden je aan? Neem dan contact op met onze HR afdeling via recruitment@kooimanmarinegroup.nl. Voor meer informatie over een carrière bij Kooiman Marine Group kijk op www.werkenbijkooiman.nl voor een actueel overzicht van de openstaande vacatures.

Eigen opleidingcentrum

Kooiman beschikt over een modern en intern opleidingcentrum. Het opleidingscentrum biedt vakmensen verdieping en schoolverlaters verrijking. Scheepvaart zit in ons bloed, en bij Kooiman vinden we het daarom belangrijk om ons continu te ontwikkelen. Wie werkt bij Kooiman, werkt aan zijn eigen toekomst. 

Lees hier meer over ons opleidingcentrum.

t_opleidingscentum-metaalbewerking

Video's

Introductie Werken bij Kooiman

Hoe kunnen we in 15 seconde laten zien wat Werken bij Kooiman betekent? Zo dus! Zie het in deze korte introductievideo!

Kooiman Praktijk Centrum

In samenwerking met Metalent en regionale ROC’s biedt Kooiman Marine Group een MBO traject aan waar werken en leren wordt gecombineerd. Meer informatie op www.werkenbijkooiman.nl