Schroefasafdichting

compact, simpel, robuust en effectief

Jarenlange ervaring met het installeren en repareren van reeds bestaande schroefasafdichtingen heeft Scheepswerf Gebr. Kooiman ertoe gebracht om zelf een schroefasafdichting te ontwikkelen. Sinds 2016 levert Scheepswerf Gebr. Kooiman succesvol haar zelfontwikkelde schroefas achterafdichting. In augustus 2018 heeft Scheepswerf Gebr. Kooiman Bureau Veritas typekeur ontvangen op haar schroefasafdichting.

De achterafdichting is compact, simpel, robuust en effectief. Het ontwerp is zeer geschikt voor retro-fit en nieuwbouw applicaties. De Kooiman achterafdichting is opgebouwd uit drie basiscomponenten. Een loopbus welke om de schroefas gekrompen wordt, een huisdeel welke tegen de schroefaskoker wordt gemonteerd en een geïntegreerde trossenvanger welke tegen de schroefnaaf word gemonteerd. Het huisdeel bevat drie Viton oliekeerringen en de trossenvanger bevat twee Viton oliekeerringen. Het labyrint van oliekeerringen dat hierdoor ontstaat wordt gevuld met vet. Om slijtage te voorkomen zijn de loopvlakken van de oliekeerringen op zowel de loopbus als ook het huisdeel voorzien van een harde toplaag. Alle componenten worden uit zeewaterbestendige materialen zoals RVS 316L en brons RG12 vervaardigd.

Al met al is de Kooiman schroefas achterafdichting zeer geschikt wanneer er een compacte, betrouwbare en vooral effectieve achterafdichting gewenst is.

Voordelen van de Kooiman schroefas achterafdichting zijn o.a.:

  • Korte inbouwlengtes mogelijk dankzij de geïntegreerde trossenvanger.
  • Zeer goede bescherming van het schroefassysteem tegen zand, vuil, (zee)water, ect.
  • Afdichting toe te passen in combinatie met oliegesmeerde, vetgesmeerde en watergesmeerde schroefassystemen.
  • Onze engineers hebben de mogelijkheid om de achterafdichting passend te maken op een bestaand schroefassysteem. Dit gaat vanzelfsprekend conform het type keur certificaat.
  • Korte levertijd van reserve onderdelen.
  • Bureau Veritas type keur certificaat.