Scheepsreparatie en onderhoud

vakkundig onderhoud, reparatie en revisie

De drie scheepswerven zijn allen goed bereikbare locaties voor scheepsreparaties. Kooiman Marine Group levert naast nieuwbouw en ombouw alle mogelijke kleine en grote scheepsreparaties, revisie en onderhoud.

Kooiman Marine Group is gespecialiseerd in reparatie van alle mogelijke binnenvaartschepen, zeeschepen, werkschepen, duw en sleepboten en vissersschepen. Kooiman Marine Group levert diensten op het gebied van klasse maken, schadeherstel, modificaties, preventief onderhoud, (verkoop)inspecties. Kooiman Marine Group herstelt alle mogelijke schades aan schroefassen, assen, roeren, motoren en andere installaties. Evenals ijzerwerk voor het herstellen van schades aan huid, vlak, kimmen, de kop etc. Door de jarenlange ervaring en onderlinge samenwerking is Kooiman Marine Group in staat om ook de meest ingewikkelde schades vakkundig te herstellen

LOCATIE ZWIJNDRECHT

Scheepswerf Gebr. Kooiman BV is gesitueerd aan de Swinhaven in Zwijndrecht, langs de Oude Maas en daarmee goed bereikbaar vanaf de grote rivieren en het Rotterdams havengebied. Deze scheepswerf beschikt over 150 meter afbouwkade, twee schroevendokken met een hefvermogen van 1.000 ton en hellingen van 110 meter lang en een hefvermogen tot 1.700 ton. Één van de hellingen is doorgetrokken in de scheepsbouwloods. Hierdoor kunnen overdekte scheepsreparaties uitgevoerd worden.
Meer informatie over locatie Zwijndrecht

LOCATIE DORDRECHT

Scheepswerf Kooiman Hoebee is gesitueerd aan de 1e Merwedehaven in Dordrecht, een strategische locatie en zeer goed bereikbaar vanaf de grote rivieren en het Rotterdams havengebied. Deze scheepswerf beschikt over een moderne dwarshelling van 150 meter lang en een hefvermogen tot 4200 ton. Hier kunnen tegelijkertijd reparaties uitvoert worden aan meerdere zeeschepen en binnenvaartschepen. Daarnaast beschikt Scheepswerf Kooiman Hoebee over 275 meter afbouwkade, 135 meter pier, een schroevendok en diverse sectie loodsen.
Meer informatie over locatie Dordrecht

LOCATIE YERSEKE

Scheepswerf Kooiman Van Os is gelegen aan de Julianahaven in Yerseke, daardoor goed bereikbaar vanaf de Oosterschelde en ligt op acceptabele afstand van Antwerpen. Voor veel schippers is het vertrouwd adres voor het (ver)bouwen, repareren en onderhouden van vooral vissersschepen, sleepboten, werkschepen en bruine-vloot schepen. Scheepswerf Kooiman Van Os beschikt over vier horizontale hellingen, waarvan twee overdekte hellingen.
Meer informatie over locatie Yerseke

SPECIFICATIES VAN DIENSTEN

 • Schades aan vlak, huid, kimmen
 • Vernieuwen van vlakken
 • Nieuwe middenschepen
 • Verlengingen
 • Ombouwen
 • Kopschades en schades aan het achterschip
 • Reparaties van schroefassen en schroeven
 • Reparaties van roerkoningen en roeren
 • Reparaties aan motoren, hulpmotoren, lieren, kranen
 • Reparaties en aanpassingen van pijpleidingen

 

KOOIMAN MARINE GROUP STAAT VOOR

 • Jarenlange ervaring
 • Hoge kwaliteitsstandaard
 • Breed scala aan diensten en competenties
 • Wij hebben alles in huis
 • Specialistische kennis

Video's

Scheepswerf Kooiman Hoebee timelapse droogleggen coaster Emuna

Korte timelapse impressie van het droogleggen van de coaster Emuna op de dwarshelling bij Scheepswerf Kooiman Hoebee te Dordrecht. De door droogte veroorzaakte lage waterstand maakte het noodzakelijk het droogleggen na middernacht uit te moeten voeren wanneer het water het hoogste punt had bereikt.

Scheepswerf Kooiman Van Os BV Yerseke

Scheepswerf Kooiman Van Os BV is gevestigd aan de Julianahaven in Yerseke dat in rechtstreekse verbinding ligt met de Oosterschelde. De scheepswerf is dan ook goed bereikbaar vanaf de Zeeuwse wateren en ligt op acceptabele afstand van Antwerpen. Voor veel schippers is het vertrouwd adres voor het (ver)bouwen, repareren en onderhouden van visserijschepen, duw- en sleepboten, inspectievaartuigen, binnenvaartschepen, bruine-vloot schepen, woonarken, jachten en werkpontons. De werf beschikt over twee horizontale binnen hellingen en twee horizontale buiten hellingen. Scheepswerf Kooiman Van Os BV maakt sinds 1995 deel uit van de Kooiman Marine Group en heeft daardoor de beschikking over een ontwerpbureau en uitgebreide productiefaciliteiten, zoals een machine- en timmerfabriek. Scheepswerf Kooiman Van Os BV is tevens producent van Kooiman Spudpalen. https://www.kooimanmarinegroup.nl https://kooimanmarinegroup.nl/scheepswerf-kooiman-van-os.html