Kooiman Engineering

innovatieve oplossingen en praktische toepassingen voor scheepsontwerp

Kooiman Engineering BV is een dynamisch en breed georiënteerd ontwerpbureau. Kooiman Engineering vervaardigd complete ontwerpen van schepen, specificaties, sterkte- en andere berekeningen, lijnenplannen, (huid)- plaatuitslagen en snijfiles, werktekeningen voor schroefassen, stuurwerken en andere installaties, isometrische maatschetsen voor leidingen en interieur-tekeningen.

De engineers werken met diverse up to date teken- en rekensystemen, waarmee ze plaatuitslagen en lengten vaststellen en berekeningen uitvoeren voor bijv. tankinhouden, carene, intacte stabiliteit, lekstabiliteit en het uitschenken van hoppers.

Kooiman Engineering BV onderscheidt zich door een praktische no-nonsense-aanpak. Kooiman Engineering BV levert voornamelijk diensten aan groepsmaatschappijen en aan derden.
Door dichtbij de praktijk te werken, door goed naar de klant te luisteren en in te leven in de situatie komt Kooiman samen met de klant tot praktische, functionele en zelfs innovatieve oplossingen; niet alleen voor wat betreft het schip, maar ook voor dek- en hulpwerktuigen, losinstallaties, vismethoden, kranen, transportbanden, koppelsystemen en spudpalen.

Kooiman Engineering BV contracteert op Algemene Werfvoorwaarden van de VNSI (versie 31 december 2018).

KOOIMAN ENGINEERING BV

  • Scheepsbouwers, werktuigbouwers, industrieel ontwerpers
  • Auto CAD, NX Siemens 3-d modellering, Nupas Cadmatic, Pias Stabiliteitsberekeningen
  • Digitale metingen met behulp van fotogrammetrie
  • Scheepsontwerp van zeer uiteenlopende custom made schepen
  • Bouwbegeleiding in binnen- en buitenland

 

Contactinformatie

Lindtsedijk 84
3336 LE Zwijndrecht
Nederland

T: +31 (0)78 61 00 477
F: +31 (0)78 61 00 039

 

logo-kooiman-engineering