Missie en visie

resultaat van samenwerking

Kooiman Marine Group - het resultaat van samenwerking. Wij zijn een onafhankelijke groep multi-disciplinaire scheepsbouwers met een groot oplossend vermogen en een rijke historie. Vakmanschap en oog voor kwaliteit zijn de basis voor zuiver op maat gemaakte schepen. Op efficiënte wijze bieden wij een complete dienstverlening op maritiem gebied aan. Alle disciplines zijn aanwezig, wij kunnen complexe projecten aan en voldoen aan internationale standaarden.

Wij zijn onafhankelijk en varen een eigen koers. Wij creëren een eigen markt met eigen ontwerpen en vernieuwingen Als groep hechten wij grote waarde aan de uitwisseling en ondersteuning van kennis en ervaring. Samen staan wij echt sterker en wij zijn trots op resultaat van elkaar. Daarnaast geloven wij in een sterke klantrelatie waarbij wij goed luisteren en meedenken. Samen komen wij tot doordachte maatwerkoplossingen die zich onderscheiden in functionaliteit en innovativiteit. Hiervoor navigeren wij met onze flexibele mentaliteit buiten de gangbare kaders voor specifieke klanten en situaties.

Met onze ondernemingsgeest spelen wij in op nieuwe trends, markten en ontwikkelingen. Wij ontwikkelen en investeren dan ook continu in productinnovatie, engineering duurzame faciliteiten en opleiding. Ons streven naar resultaat betekent tevreden terugkerende klanten, hoogwaardige kwaliteitsstandaard in elke fase van ontwerp, uitvoering, afwerking en service nastreven en vooruitstrevende en onderscheidende waarde leveren in de maritieme sector.

Key figures

Kooiman Marine Group

  • is gevestigd op 3 strategische locaties in Nederland
  • heeft gezamenlijk bijna 500 jaar ervaring in scheepsreparatie en -nieuwbouw
  • biedt directe werkgelegenheid aan circa 200 mensen, exclusief de tijdelijke inhuurkrachten
  • beschikt over circa 12.000m2 hellingcapaciteit
  • beschikt over circa 1.000m kades en pieren
  • meer dan 300 jaarlijkse droogzettingen (exclusief de schroevendokken)
  • jaarlijkse reparaties aan zee- en binnenvaartschepen bedraagt een veelvoud van het aantal droogzettingen
  • al meer dan 200 nieuwbouwschepen opgeleverd