Designing a lasting future

Met hart en ziel inzetten voor de maritieme industrie

Duurzaamheid in ons bestaan

Kooiman Marine Group is een bedrijf met een rijke historie en van oorsprong een echt familiebedrijf. Dat Kooiman al ruim 135 jaar bestaat is het resultaat van samenwerking. Samenwerking met onze klanten, maar ook met elkaar. Door continue te ontwikkelen en te investeren in productinnovatie, duurzame faciliteiten en opleidingen, staan we waar we nu staan.

Duurzaamheid voor ons betekent niet alleen nadenken over de milieutechnische aspecten van het begrip, maar ook de organisatie zo inrichten dat we de komende kunnen blijven bestaan. Dit doen we door continu te investeren in mens, milieu en techniek.

Duurzaamheid in ons werk

Kooiman Marine Group heeft met haar meerdere vestigingen een lange historie in de verschillende facetten en sectoren van de scheepsbouw. Ook op het gebied van duurzaamheid hebben we in de loop der jaren veel ervaring opgedaan. We passen diverse technieken toe om op allerlei manieren energieverbruik terug te brengen en uitstoot te reduceren. Denk hierbij aan duurzaam scheepsontwerp en ontwikkelingen zoals Stage V motoren, LNG, waterstof en hybride aandrijvingen.

Duurzaam Scheepsontwerp

Bij nieuwe schepen zijn er meerdere mogelijkheden om het brandstofverbruik te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door efficiënt ontwerp gerealiseerd worden, gebruik van ander materiaal en schroefaanpassingen.

Duurzaamheid in onze mensen

Duurzaamheid in onze mensen betekent investeren in onze mensen. Dit doen we middels ons eigen praktijkcentrum, het Kooiman praktijkcentrum. Onze eigen leerschool. Het Kooiman praktijkcentrum (KPC) bevindt zich aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Hier leiden we BBL-leerlingen en (nieuwe) collega’s op en leren we ze de basispraktijkvaardigheden die nodig zijn op onze locaties.

Met het Kooiman praktijkcentrum investeren we in het behoud van een van de traditionele ambachten, scheepsbouw. Een ambacht waar wij al sinds 1884 bekend mee zijn. Een ambacht waar een grote verantwoordelijkheid achter schuilgaat. In de praktijk kan een fout op het water grote gevolgen hebben en daarom vinden we investeren in onze mensen des te belangrijker.