Doop nieuwe WID’s Van Oord

Doop van de twee identieke waterinjectie-baggerschepen

Donderdag 25 april jl. was de doop van de twee identieke waterinjectie-baggerschepen welke Kooiman Marine Group de afgelopen periode bouwde voor internationale waterbouwer Van Oord. De schepen zijn nauw verwant aan de Maas en de Mersey. Eveneens twee waterinjectievaartuigen die Kooiman Marine Group eerder al in 2021 voor Van Oord bouwde.

De Rijn en de Rhône behoren tot de meest duurzame waterinjectiebaggerschepen ooit gebouwd, met de classificatie Ultra Low Emission Vessel (ULEV). Deze schepen zijn uitgerust met hybride energiemanagementsystemen, warmteterugwinningssystemen en uitlaatgasnabehandelingsapparaten, waardoor zowel het energieverbruik als de uitstoot van broeikasgassen, stikstofoxiden en fijnstof (CO2e, NOx, PM) sterk worden verminderd. De schepen, gebouwd op onze werf in Zwijndrecht, zijn 43 meter lang, 12,40 meter breed en hebben een dieselelektrische aandrijving van iets meer dan 2000 kW.

Dankzij innovatieve technologieën zoals actieve golfcompensatie op de hijslieren van de waterinjectiebuis en een dynamisch positioneringssysteem, kan Van Oord een groot deel van het baggerproces automatiseren. Waterinjectiebaggeren (WID), waar Van Oord wereldwijd marktleider in is, is een kostenefficiënte en milieuvriendelijke methode om vaargeulen, havens en rivieren op diepte te houden. Meer informatie hierover vind je op hun website, via https://www.vanoord.com/nl/materieel/waterinjectievaartuig/

Christening Rijn, Rhône en VO:X Barentsz from Van Oord on Vimeo.

Gepubliceert op: 8 mei 2024

Categorie: Activiteiten

Terug naar overzicht

Alle berichten Achievements Activiteiten Corporate Evenementen Producten