Nieuwe Maze

directievaartuig port of rotterdam

Het representatievaartuig de Nieuwe Maze van het Havenbedrijf Rotterdam heeft van december 2014 tot en met april 2015 een grondige refit ondergaan bij Scheepswerf Gebr. Kooiman. Het vaartuig wordt gebruikt om vele nationale en internationale zakenrelaties, gasten en hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen en rond te leiden in de Rotterdamse Haven. Tot op heden heeft de Nieuwe Maze ruim 5000 reizen gemaakt waarbij honderd duizend gasten zijn vervoerd, waaronder vele staatshoofden, regeringsfunctionarissen en leden van het Koninklijk Huis. De Nieuwe Maze was hoognodig toe aan een grote onderhoudsbeurt, waarbij het schip ook een renovatie onderging om daarna nog vele jaren dienst te kunnen doen.

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het vernieuwen van het volledige interieur inclusief het stuurhuis waar een nieuwe bruglessenaar is gemaakt. Daarnaast zijn de toegangsdeuren op het brugdek en hoofddek vernieuwd en is de serre inclusief de ramen op hoofddek nieuw aangebracht.

AV installatie en de HVAC installatie is op het schip vernieuwd. Verder is het gehele schip grondig geconserveerd.

Het schip is verder uitgevoerd met een zogenaamd 'drop air' airconditioning systeem. Dit systeem bestaat uit een luchtbehandelingskast en een geïsoleerd kanalensysteem. Via het zogenaamde 'schervenplafond' treedt de geconditioneerde lucht de ruimte in.

Het schip de Nieuwe Maze is via één van onze hellingen naar binnen gereden en zo in scheepsbouwloods neergezet zodat er in een geconditioneerde omgeving doorgewerkt kon worden. Vanwege de zeer korte doorlooptijd werden de werkzaamheden door het ontwerpbureau Kooiman Engineering grondig voorbereid. Verder werden vrijwel alle andere disciplines van de Kooiman Marine Groep ingeschakeld om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk binnen de gestelde periode uit te voeren. Zo werden de timmerwerkzaamheden uitgevoerd door onze eigen timmerlieden, de elektrische installatie aangepast door Kooiman Scheepselektro en de HVAC installatie aangelegd door onze eigen installateurs. Ook in dit project kon de Kooiman Groep weer een totaaloplossing bieden.

nieuwe_maze_thumb_groot_01

TYPE SCHIP:

Directievaartuig

UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN:

  • Vernieuwen van het volledige interieur inclusief het stuurhuis
  • Vernieuwen van de HVAC installatie
  • Vernieuwen van de toegangsdeuren op het brugdek en hoofddek
  • Vernieuwen van de serre incl. ramen op hoofddek
  • Vernieuwen van de bruglessenaar
  • Vernieuwen van de AV installatie
  • Opnieuw conserveren van het hele schip

Meer informatie over 'Nieuwe Maze'?

Neem vrijblijvend contact op met Kooiman Marine Group over 'Nieuwe Maze'. Wij helpen u graag verder. Uw gegevens worden vertrouwelijk en volgens de wet AVG opgeslagen en behandeld.

Algemene informatie

T +31 (0)78 61 00 477
F +31 (0)78 61 00 039
contactkooiman@kooimanmarinegroup.nl