Refit Zwerver I in beeld

In juni 2020 heeft Kooiman Marine Group in opdracht van Van Stee Offshore de refit van een Multi Purpose DP-2 Support Vessel voltooid; de Zwerver I. Een uniek project waarbij twee familiebedrijven de krachten bundelden om in 10 maanden tijd een schip te bouwen dat als nieuw aanvoelt.

Aanvang werkzaamheden

“Het schip kwam aan bij Kooiman, hij lag nog niet vast en de eerste snijbrander ging er al in.” Legt Arjan van Stee, eigenaar van Van Stee offshore uit. “Alles moest van het dek af, alles opruimen. Overal werden er toegangsgaten gemaakt, zodat er tijdens de bouw goede toegang was tot elke ruimte.“

“We zijn toen op de tekenkamer als een dolle tekeer gegaan om de productietekeningen voor elkaar te krijgen,” vult Arjan van der Zegen de Beer, operationeel directeur bij Scheepswerf Gebr. Kooiman aan. “En heel kort daarna zijn we gaan produceren.”
Zo beschrijven de Arjan van Stee en Arjan van der Zeggen de Beer de aanvang van de werkzaamheden op de scheepswerf. Hier ging al wel een heel proces aan vooraf. Al vanaf de aankoop van het schip, toen nog Anna-B genaamd, werd er intensief samengewerkt.

Gehele Proces in beeld

In deze video is te zien hoe de Anna-B in 10 maanden tijd is omgetoverd tot de nieuwe Zwerver 1. “Dan werk je langzaam richting de dagen van de proefvaart toe” legt Arjan van Stee aan het einde nog uit. Arjan van der Zegen de Beer belsuit; “Dan komen er nog een paar werkzaamheden uit de proefvaart die we oplossen dan is het schip klaar voor oplevering en vertrek naar Harlingen.”

Zwerver_1

Gepubliceert op: 16 dec 2021

Categorie: Achievements

Terug naar overzicht

Alle berichten Achievements Activiteiten Corporate Evenementen Producten