Spirit of Chartwell

passagiersschip op de theems londen

Het passagiersschip Spirit of Chartwell, dat in 2010 volledig is gerenoveerd bij Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V. in Zwijndrecht, was afgelopen weekend de blikvanger van de hele wereld. Het schip was namelijk uitverkozen om te dienen als hoofdschip van de ‘Royal Barge’. De vlootschouw ter ere van het diamanten jubileum van Queen Elizabeth II ging over de rivier Theems en de koninklijke familie zelf nam plaats op de Spirit of Chartwell.

Het schip is een aantal jaar geleden gekocht bij een veiling en men was van plan om het schip in te zetten als hotelboot, voor meerdaagse rondvaarttochten op de Theems. Daar was wel een flinke renovatie voor nodig. Uiteindelijk kwam de Spirit of Chartwell uit bij Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V.

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het vernieuwen van het volledige interieur inclusief het stuurhuis en de slaapvertrekken. Er is een nieuwe trap ontworpen en geplaatst. Hierbij heeft de timmerafdeling echt vakwerk geleverd. Daarnaast is de HVAC installatie op het schip vernieuwd en zijn de motoren zijn gereviseerd. Verder is het gehele schip grondig geconserveerd.

Het schip Spirit of Chartwell is via de hellingen naar de hal in gereden en zo in scheepsbouwloods neergezet zodat er in een geconditioneerde omgeving doorgewerkt kon worden. Vanwege de zeer korte doorlooptijd werden de werkzaamheden door het ontwerpbureau Kooiman Engineering grondig voorbereid. Verder werden vrijwel alle andere disciplines van de Kooiman Marine Groep ingeschakeld om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk binnen de gestelde periode uit te voeren. Zo werden de timmerwerkzaamheden uitgevoerd door onze eigen timmerlieden, de elektrische installatie aangepast door Kooiman Scheepselektro en de HVAC installatie aangelegd door onze eigen installateurs. Ook in dit project kon de Kooiman Groep weer een totaaloplossing bieden.

chartwell_slide_groot_06

TYPE SCHIP:

Rondvaartboot

UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN:

  • Vernieuwen van het volledige interieur van lounge, stuurhuis en slaapvertrekken
  • Vernieuwen van de elektrische installatie
  • Vernieuwen van de trap en lichtdoorvoer
  • Reviseren motoren
  • Vernieuwen van de HVAC installatie
  • Opnieuw conserveren van het hele schip

Meer informatie over 'Spirit of Chartwell'?

Neem vrijblijvend contact op met Kooiman Marine Group over 'Spirit of Chartwell'. Wij helpen u graag verder. Uw gegevens worden vertrouwelijk en volgens de wet AVG opgeslagen en behandeld.

Algemene informatie

T +31 (0)78 61 00 477
F +31 (0)78 61 00 039
contactkooiman@kooimanmarinegroup.nl