Notice: Undefined index: blog_tag in /var/www/vhosts/kooimanmarinegroup.nl/httpdocs/index.php on line 200
Van Den Herik Sliedrecht flink aanwezig bij Kooiman - Kooiman Marine Group

Van Den Herik Sliedrecht flink aanwezig bij Kooiman

In 2018 voltooide Kooiman Marine Group de ombouw van de Prins 1 en 2 op verzoek van waterbouwer Van den Herik Sliedrecht.

Voornaamste reden van de ombouw was het geschikt maken van de schepen voor het project ‘Optimalisatie van De Gijster’ van waterbedrijf Evides. Nu deze werkzaamheden succesvol zijn afgerond zijn de schepen terug te vinden op de scheepswerf in Zwijndrecht voor het verlengen van de klasse certificaten (klasse maken) en andere onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast ligt de sleephopperzuiger Christophorus, eveneens van Van den Herik Sliedrecht bij de werf in Dordrecht voor gelijksoortige werkzaamheden 

Zwijndrecht

De afgelopen jaren is spaarbekken De Gijster in de Brabantse Biesbosch geoptimaliseerd om de hoge waterkwaliteit en extra leveringszekerheid te kunnen blijven bieden. Met de twee door Kooiman Marine Group omgebouwde beunschepen is vervolgens twee jaar gewerkt aan het afgraven en het opvullen van de diepe gedeeltes. Om in dit spaarbekken het werk te kunnen (en mogen) uitvoeren is de brandstofvoorziening van de schepen aangepast, is de coating verwijderd en is op één schip een nieuwe draadkraan geplaatst. 

Nu ruim 2,5 jaar later zijn de schepen terug te vinden op de scheepswerf in Zwijndrecht. Aan beide schepen worden op dit moment gewerkt om de klasse certificaten te verlengen.

Dordrecht

Tegelijkertijd aan deze werkzaamheden staat in Dordrecht de sleephopperzuiger (of ook wel aangeduid als TSHD Trailing Suction Hopper Dredger) Christophorus droog op de dwarshelling. Ook aan dit schip, gebouwd in 1969, worden werkzaamheden tbv het verlengen van de klasse certificaten en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Resultaat van samenwerking

De samenwerking tussen Kooiman Marine Group en Van den Herik Sliedrecht gaat al langer terug dan de ombouwen van de Prins 1 en 2 uit 2018. Deze begon in 2011 met de werkzaamheden om de Prins 2 en 3 weer zeewaardig te maken. Sindsdien zijn de schepen van Van den Herik met enige regelmaat op de werven van Kooiman Marine Group te vinden. Als familiebedrijf zijn wij er trots op dat deze jarenlange samenwerking met een innovatie waterbouwer ook in 2021 gecontinueerd wordt met als doel alle schepen weer snel en met hoge kwaliteit in de vaart te krijgen.

Bron: www.spaarbekkens.nl en www.herik.nl

Hoebee_goed

zwijndrecht_goed-1

Gepubliceert op: 22 jul 2021

Categorie: Corporate

Terug naar overzicht

Alle berichten Activiteiten Evenementen Corporate Achievements Producten