Volledig elektrisch aangedreven pont voor de gemeente Ronde Venen

Technische kennis en goede ondersteuning

Kooiman Marine Group heeft in april 2021 een volledig elektrisch aangedreven pont opgeleverd voor de gemeente Ronde Venen in Noord-Holland. Dit was een mooie uitdaging, met name ook voor Maurits Muller, bedrijfsleider van Kooiman Scheepselektro. Voor de realisatie van dit project zocht hij de samenwerking op met Exalto, dat hier een interessant artikel over schreef.

'Technische kennis en goede ondersteuning!'

Kooiman Marine Group heeft op haar werf in Dordrecht een volledig elektrisch aangedreven pont voor de gemeente Ronde Venen gebouwd. Kooiman Scheepselektrotechniek heeft het elektrische deel uitgewerkt en gebouwd. Wij hebben onderdelen als laders, omvormers en zonnepanelen geleverd.

Expertise

Maurits Muller is bedrijfsleider bij Kooiman Scheepselektrotechniek: “Exalto heeft ons vooral ook ondersteund met technische adviezen. Mede dankzij hun expertise is dit project goed verlopen!”

Vaste leverancier

Maurits: “Exalto is één van onze vaste leveranciers. Voor een schip met volledig elektrische aandrijving waren wij niet eerder teruggevallen op hun dienstverlening. Normaal doen wij grotere projecten waardoor we bij andere leveranciers terechtkomen. Exalto is in combinatie met hun partner Mastervolt juist gespecialiseerd in het kleinere formaat van de elektrische (aandrijving) installatie waar we hier mee te maken hadden.”

Volledig elektrisch

“De elektrisch aangedreven pont verbindt in Noord-Holland twee oevers van de Amstel met elkaar. De eis van de gemeente Ronde Venen was dat de pont volledig elektrisch aangedreven moest zijn, en één dag op accu’s moest kunnen varen. We zijn voor dit project bij Exalto terecht gekomen door hun specifieke kennis en onderdelen. Omdat we elkaar al kennen, was het geen grote stap.” Maurits vervolgt: “Behalve de levering van de onderdelen, was Exalto al in het voortraject van grote waarde. Veerponten die uitgevoerd zijn met voortstuwingsaccu’s moeten aan zeer strenge eisen voldoen. De assistentie van Exalto en Mastervolt hebben zeker een succesvolle bijdrage geleverd aan de certificering!”

Het complete artikel is terug te vinden op: https://tinyurl.com/kmg-exalto

Nessersluis3-1

Gepubliceert op: 24 jan 2022

Categorie: Achievements

Terug naar overzicht

Alle berichten Achievements Activiteiten Corporate Evenementen Producten

Documentatie

Brochure Scheepselektro