Nederlandse vlag Engelse vlag

Binnenvaart

ontwikkelen en bouwen van binnenvaartschepen bij Kooiman Marine Group

Nederland beschikt over ruim 5.000 km bevaarbare waterwegen. De Nederlandse binnenvaartvloot bestaat uit meer dan 7.000 binnenvaartschepen en is daarmee de modernste vloot ter wereld en verreweg de grootste in Europa.

 

Nederland is in de branche dan ook toonaangevend in Europa. Zo vaart op de Rijn meer dan de helft van de schepen onder Nederlandse vlag. Kenmerkend voor de sector is het grote aantal kleine (familie)ondernemingen. Daarnaast zijn grotere rederijen actief.

 

Kooiman Marine Group beschikt over grote moderne faciliteiten om de binnenvaart optimaal te bedienen. Kooiman Marine Group is een onafhankelijke groep multi-disciplinaire scheepsbouwers met groot oplossend vermogen, technisch vakmanschap en oog voor kwaliteit. Voor de binnenvaart is Kooiman Marine Group een uitstekende partner die snelle, efficiƫnte en kwalitatieve dienstverlening biedt, ingericht om de complexe klantspecifieke vraag van innovatieve maatwerkoplossingen te voorzien.

Trend binnenvaart

De sector moet de komende jaren rekening houden met een verdere verscherping van milieuregelgeving, onder andere op het gebied van CO2 uitstoot. Alternatieve brandstoffen zoals LNG zijn sterk in opkomst. Een vergroening van de vloot is dan ook een trend om rekening mee te houden. Kooiman Marine Group heeft inmiddels brede ervaring op het gebied van hybride installaties, liquefied natural gas (LNG) systemen, selectieve katalytische reductie (SCR) systemen en life-cycle management.

klantspecifiek ontwerpen en bouwen per sector

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group