Nederlandse vlag Engelse vlag

BNR 183 - mustang

dubbelschroefs knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven

Na de oplevering van de Viking in 2008, heeft Scheepswerf Gebr. Kooiman uit Zwijndrecht een nog krachtiger Anchor Handling Tug Supply (AHST) geleverd, genaamd Mustang. Hoewel de werktuigen en machines voor een groot deel gelijk zijn, hebben grotere propellers de bollard pull boven 80 ton laten komen. Andere verbeteringen zijn de drie ramen  op volledige hoogte voor uitzicht op het achterdek, dubbele roeren achter elke schroef en een extra kamer voor een bemanningslid, ten koste van de kapiteins kamer. De navigatie-licht mast is eveneens opnieuw ontworpen.

 

De eigenaar van de Mustang is G. Bouwman Towing and Shipping uit Zierikzee. Dit schip is de tweede sleepboot van deze omvang voor de scheepswerf. Het ontwerp is ontwikkeld door het eigen ontwerpteam van Kooiman Marine Group, Kooiman Engineering, die uitgebreid gebruik maakt van 3D-modelling software om de productie tekeningen te produceren. Het kantoor zorgt ook voor de technische begeleiding tijdens de bouw.

bnr 183 Mustang dubbelschroefs  knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG

De Mustang is een multi-purpose sleepboot voor sleepdiensten, ankerwerkzaamheden, offshore supply, survey, berging en onderhoud van windmolenparken. Het wordt ook ingezet voor verschillende bagger- en pijpleg projecten.

 

Ten opzichte van sleepboten die eerder door Scheepswerf Gebr. Kooiman zijn opgeleverd, zoals de Viking, heeft de Mustang heeft een grotere diepgang van 4,03 m. Dit wordt veroorzaakt door de grotere propellers, die een diameter van 2,800 mm hebben in plaats van de 2,400 mm op de Viking. De schroeven draaien in straalbuizen met een binnendiameter van 2,810 mm. Dit verklaart de hogere trekkracht die bereikt wordt met dezelfde hoofdmotoren. De 5-bladen Cunial propellers en mondstukken werden geleverd door Van Voorden. De schroefas heeft een inwendige afdichting van IHC en een buitenste afdichting van Wärtsilä. Koedood Dieselservice leverde de hoofd- en hulpmotoren. De belangrijkste motoren zijn Mitsubishi's van het type S12U-MPTK, ze leveren elk 2238 kW aan voortstuwing vermogen bij 1100 rpm.

 

Intersona voerde het geluid en trillingen berekeningen uit. Om de geluidsoverlast te verminderen, zijn zowel de belangrijkste motoren en uitlaten van de hulpmotoren uitgerust met Discom dempers met geïntegreerde vonkenvangers. Ongeveer 90% van de machinekamer is geïsoleerd met geluidsabsorberende materialen door Thermatras.

 

De werkende dek is zo laag als de vrijboord regelgeving toelaat. Het is versterkt voor een deklading van 7t / m2, bedekt met hout en heeft ruimte voor twee 20 voet containers. Bij de achterkant, is er een grote 6,5 m brede hekrol met een diameter van 1,2 m en een werklast van 150 ton.

 

Op het werkdek is er een grote hydraulische sleeplier met twee trommels door Machine- & Lierenfabriek C. Kraaijveld B.V. geleverd. Deze heeft een trekkracht van 2 x 80 ton, maar op de rem kan het 2 x 180 ton vasthouden. Aan stuurboord is een Heila hydraulische laadkraan geplaatst, die 9 ton op het maximale bereik van 16,3 m kan tillen, en tot 22,5 ton bij het werken langszij.

TYPE SCHIP:

Dubbelschroefs knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven

 

HOOFDAFMETINGEN:

Lengte over alles 30,80 m

Lengte loodlijnen 27,67 m

Breedte (op de mal) 10,50 m

Holte 4,10 m

Constructie diepgang 4,00 m

 

VOORTSTUWING:

Hoofdmotoren 2 x Mitsubishi S12U-MPTK 2238 kW / 1100 rpm

Masson keerkoppelingen W-20500 reductie 5,471:1

Boegschroef Verhaar hydraulische boegschroef 220 kW

 

HULPMOTOREN:

1 x Mitsubishi S6A3-MPTK 410 kW / 1800 rpm (aandrijving hydrauliekpompen)

2 x Mitsubishi 6D16T 106 kW / 1500 rpm (met 120 kVA Stamford generatoren)

 

HULPWERKTUIGEN:

Sleeplier Kraaijeveld

KAS-60-H-TR/TR 2 x 80 ton trekkracht en 2 x 180 ton houdkracht

Dekkraan Double D Marine Equipment B.V.

Heila hydraulische knikboom marine kraan HLRM 200-4SL

bnr 183 Mustang dubbelschroefs  knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG
bnr 183 Mustang dubbelschroefs  knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG
bnr 183 Mustang dubbelschroefs  knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG

Neem direct contact op met een vertegenwoordiger van onze onderneming over de mogelijkheden van Kooiman Sleepboten.

Omdat we van sleepboten en werkschepen een van onze specialisaties hebben gemaakt, hebben we veel ervaring met het ontwerpen en plaatsen van dekwerktuigen en hulpwerktuigen. Meer informatie over sleepboten en werkschepen en Kooiman maritiem ontwerp en nieuwbouw.

NEEM CONTACT OP OVER
SLEEPBOTEN

GERELATEERDE PROJECTEN

MEER INFORMATIE

Lindtsedijk 84

3336 LE Zwijndrecht

Nederland

T +31 (0)78 61 00 477

F +31 (0)78 61 00 039

 

Contactpersoon

Rinus Kooiman

Managing Director

rinuskooiman@kooimanmarinegroup.nl

meander

Sleepboot

norne

Sleepboot

bnr 174 Meander dubbelschroefs knikspant sleepboot met hekrol en duwsteven, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG bnr 191 Norne dubbelschroefs knikspant sleepboot met hekrol, duwsteven ijsklasse 1c, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Vereist

Vereist

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group