Nederlandse vlag Engelse vlag

dc brugge - conversie

2450 m³ sleephopperzuiger

De conversie tot sleephopperzuiger DC Brugge is opgeleverd bij Scheepswerf Gebr. Kooiman te Zwijndrecht. DC Brugge is een resultaat van nauwe samenwerking van Group de Cloedt en Kooiman Marine Group. Met de DC Brugge vernieuwt Group de Cloedt haar baggervloot.

 

Het schip, met een hopperinhoud van 2.450m3, vervangt de 43 jaar oude Interballast 1 (1.680m3) en wordt ingezet binnen de granulaten-baggervloot van Group De Cloedt. Het vaargebied zal voornamelijk de Westerschelde en de Belgische en Nederlandse kust betreffen. Het schip wordt ingezet voor het laden van beunschepen en het bevoorraden van de depots van Group de Cloedt. De basis van de DC Brugge vormt het casco van de voormalige coaster DC Eems van Group de Cloedt.

 

In nauwe samenwerking met Group de Cloedt heeft Kooiman Marine Group de volledige engineering en ombouw van het schip verzorgd. Ook de betimmering en de elektrische installatie zijn ontworpen en geleverd door Kooiman Marine Group.

De twee beunen kunnen afzonderlijk worden geladen en gelost waardoor twee verschillende zandsoorten kunnen worden meegenomen. De baggerinstallatie is voorzien van een in hoogte verstelbare zeefinstallatie voor het zorgvuldig kunnen sorteren van verschillende zandkwaliteiten.

 

Het schip kan haar lading op drie manieren lossen, droog, nat en door middel van dumpen. Het schip is uitgerust met een drooglosinstallatie. Door middel van een hydraulische kraan met grijper kan de lading worden gelost via een lopende band. Deze lopende band heeft een reikwijdte van ca. 30 meter buiten het schip. Met deze installatie kan het schip onafhankelijk haar lading zelf lossen. Voor het nat lossen, bijv. voor het laden van beunschepen, is het schip uitgerust met een schepenlaadpijp. Het schip is verder voorzien van bodemdeuren waardoor met behulp van een jetleiding de lading kan worden gedumpt.

 

Door middel van twee ingebouwde telescopische spudpalen is het gebruik van afmeertrossen overbodig. In combinatie met de losinstallatie kan het schip op zeer veel plaatsen zelfstandig lossen.

 

De oude accommodatie is vervangen door een compleet nieuw stuurhuis. De nieuwe accommodatie is geschikt voor een achtkoppige bemanning. De nieuwe brug is voorzien van de laatste technieken op het gebied van nautische apparatuur en biedt een uitstekend zicht op het gehele schip.

 

De combinatie van de praktijkkennis van Group de Cloedt en de scheepsbouwkennis van Kooiman Marine Group heeft geresulteerd in een zeer compleet baggerschip met slimme oplossingen. Met het in de vaart nemen van de DC Brugge speelt Group de Cloedt in op de stijgende vraag naar zand uit zee en verstevigt haar positie in de regio.

TYPE SCHIP:

2450 m3 sleephopperzuiger

 

HOOFDAFMETINGEN:

Lengte over alles 89,99 m

Breedte (op de mal) 15,00 m

Holte 8,20 m

Baggerdiepgang 30,00 m

 

VOORTSTUWING:

Hoofdmotor: ABC 8DCZ-1000-166-A 1766 kW @ 1000 rpm

Boegschroefmotor: Van Wijk boegschroef, Mitsubishi 360 kW @ 1840 rpm

Generator: 2 x SisuDiesel 49.492 CTAG-4V 116kW @ 1500 rpm

 

HULPMOTOREN:

Zandpompmotor: Damen BP6055LD 600mm, Mitsubishi S12A2 701 kW @1940 rpm

Jetpompmotor: Nijhuis Venus1-400.650Z, Mitsubishi 605 kW @ 1800 rpm

Generatorset pomp/machine kamer voor: John Deere 6068AFM85 120 kVA

 

HULPWERKTUIGEN:

Accommodatie bestaat uit 8 hutten

Beunbakkenpijp: Bakkenlaad pijp om schepen langszij vol te kunnen pompen

Bodemdeuren om lading te klappen

Transportband van 30 meter lang

Spudpalen van 14 meter

DC Brugge dredger sleephopperzuiger, refit en conversie, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group
DC Brugge dredger sleephopperzuiger, refit en conversie, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group
DC Brugge dredger sleephopperzuiger, refit en conversie, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group

Neem direct contact op met een vertegenwoordiger van onze onderneming over de mogelijkheden van Kooiman Baggerschepen.

Omdat we van werk- en baggerschepen een van onze specialisaties hebben gemaakt, hebben we veel ervaring met het ontwerpen en plaatsen van dekwerktuigen en hulpwerktuigen. Meer informatie over deze werk- en baggerschepen en Kooiman maritiem ontwerp en nieuwbouw.

NEEM CONTACT OP OVER
BAGGERSCHEPEN

GERELATEERDE PROJECTEN

MEER INFORMATIE

Lindtsedijk 84

3336 LE Zwijndrecht

Nederland

T +31 (0)78 61 00 477

F +31 (0)78 61 00 039

 

Contactpersoon

Rinus Kooiman

Managing Director

rinuskooiman@kooimanmarinegroup.nl

castor

Baggerschip

scheldeoord

Werkschip

bnr 202 Castor split hopper barge baggerschip dredger, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG bnr 201 Scheldeoord multifunctioneel baggerponton en werkponton, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Vereist

Vereist

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group