Nederlandse vlag Engelse vlag

Duwvaart

Kooiman Marine Group heeft een grote staat van dienst opgebouwd in de duwvaart. Kooiman Marine Group beschikt over meerdere ontwerpen van duwboten welke zijn geschikt voor West-Europese en Zuid-Amerikaanse wateren. Voor één ontwerp op basis van LNG voortstuwing zijn alle goedkeuringen van ADN, CCNR en Lloyds Register verkregen. Daarnaast heeft Kooiman Marine Group meerdere innovaties ontwikkeld op het gebied van vormgeving van de romp, intrekbare flanking roeren, schroefasafdichtingen en twin speed koppellieren ontwikkeld.

 

Kooiman Marine Group heeft een viertal schepen gebouwd voor duwvaart op de Rijn. Naast nieuwbouw hebben ze een uitgebreid track record van om- en verbouw van duwboten. Zo zijn een aantal schepen gerenoveerd om de levensduur te verlengen. Een aantal schepen zijn onder klasse gebracht voor Zuid Amerika. Deze schepen zijn speciaal voorzien van extra bunkercapaciteit en verbreed om de diepgang te beperken.

Kooiman Marine Group is tevens leverancier van duwvaart componenten zoals anker- en koppellieren, bolders en roeren.

 

Trend duwvaart

Duwboten verbruiken veel brandstof, met name bij het varen stroomopwaarts. Duwboten veroorzaken daarom relatief veel uitstoot van fijnstoffen. Door strengere regelgeving omtrent de uitstoot van fijnstoffen zal deze sector op termijn over moeten schakelen naar andere energiebronnen, zoals LNG. Kooiman Marine Group heeft vooruitlopend hierop een ontwerp van een LNG aangedreven duwboot ontwikkeld.

 

folders: ankerlieren / koppellieren / koproeren

artikel: lng pusher project

klantspecifiek ontwerpen en bouwen per sector

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group