kooiman levert innovatieve duijvendijker

Onlangs is de Mariëtte opgeleverd, een paradepaardje in de beunvaart op weg naar een CO2 neutraal transport over het binnenwater. Een innovatieve Duijvendijker.

 

De binnenvaartkrant heeft haar laatst beschreven, hierbij een kleine greep uit het artikel:

"Met Stage V zal het zich in de branche zeker onderscheiden als een schoon schip met een laag brandstofverbruik. De hybride voortstuwing realiseert Kooiman Scheepselektro samen met Holland Ship Electric (HSE). De DAF MX13-390 hoofdmotor komt af-fabriek met een gecombineerde roetfilter/AdBlue-katalysator (DOC/DPF/SCR) en is geleverd door Vink diesel. Als havenset is er een JCB; eveneens Stage V. Tijdens normale vaart staat er één motor met reductiekast op de schroefas geschakeld. Voor extra vermogen levert een 355 kW DAF Paccar-generator energie aan een PM-elektromotor om de schroefas. Deze PM-elektromotor
functioneert eveneens als as-generator via een zogeheten microgrid-control om energie voor algemeen verbruik te leveren. De DAF MX13-355 generatorset met opgebouwde DOC/DPF/SCR nabehandelings-unit leverde Vink diesel eveneens. Aan de roeren (type hoogrendement) hangt het Kooiman-label."

Het hele artikel lezen? Dit doe je via de site van de Binnenvaartkrant.

Oplevering_Mariette_2

Gepubliceert op: 29 mrt 2022

Categorie: Achievements

Terug naar overzicht

Alle berichten Achievements Activiteiten Corporate Evenementen Producten