Nederlandse vlag Engelse vlag

Nieuwe Maze - interieurbetimmering

directievaartuig port of rotterdam

Het representatievaartuig de Nieuwe Maze van het Havenbedrijf Rotterdam heeft van december 2014 tot en met april 2015 een grondige refit ondergaan bij Scheepswerf Gebr. Kooiman. Het vaartuig wordt gebruikt om vele nationale en internationale zakenrelaties, gasten en hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen en rond te leiden in de Rotterdamse Haven. Tot op heden heeft de Nieuwe Maze ruim 5000 reizen gemaakt waarbij honderd duizend gasten zijn vervoerd, waaronder vele staatshoofden, regeringsfunctionarissen en leden van het Koninklijk Huis. De Nieuwe Maze was hoognodig toe aan een grote onderhoudsbeurt, waarbij het schip ook een renovatie onderging om daarna nog vele jaren dienst te kunnen doen.

 

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het vernieuwen van het volledige interieur inclusief het stuurhuis waar een nieuwe bruglessenaar is gemaakt. Daarnaast zijn de toegangsdeuren op het brugdek en hoofddek vernieuwd en is de serre inclusief de ramen op hoofddek nieuw aangebracht.

AV installatie en de HVAC installatie is op het schip vernieuwd. Verder is het gehele schip grondig geconserveerd.

 

Het schip is verder uitgevoerd met een zogenaamd 'drop air' airconditioning systeem. Dit systeem bestaat uit een luchtbehandelingskast en een geïsoleerd kanalensysteem. Via het zogenaamde 'schervenplafond' treedt de geconditioneerde lucht de ruimte in.

 

Het schip de Nieuwe Maze is via één van onze hellingen naar binnen gereden en zo in scheepsbouwloods neergezet zodat er in een geconditioneerde omgeving doorgewerkt kon worden. Vanwege de zeer korte doorlooptijd werden de werkzaamheden door het ontwerpbureau Kooiman Engineering grondig voorbereid. Verder werden vrijwel alle andere disciplines van de Kooiman Marine Groep ingeschakeld om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk binnen de gestelde periode uit te voeren. Zo werden de timmerwerkzaamheden uitgevoerd door onze eigen timmerlieden, de elektrische installatie aangepast door Kooiman Scheepselektro en de HVAC installatie aangelegd door onze eigen installateurs. Ook in dit project kon de Kooiman Groep weer een totaaloplossing bieden.

TYPE SCHIP:

Directievaartuig

 

uitgevoerde werkzaamheden:

Vernieuwen van het volledige interieur inclusief het stuurhuis

Vernieuwen van de HVAC installatie

Vernieuwen van de toegangsdeuren op het brugdek en hoofddek

Vernieuwen van de serre incl. ramen op hoofddek

Vernieuwen van de bruglessenaar

Vernieuwen van de AV installatie

Opnieuw conserveren van het hele schip

Interieurbetimmering Nieuwe Maze directievaartuig Port of Rotterdam, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG
Interieurbetimmering Nieuwe Maze directievaartuig Port of Rotterdam, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG
Interieurbetimmering Nieuwe Maze directievaartuig Port of Rotterdam, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG

Neem direct contact op met een vertegenwoordiger van onze onderneming over de mogelijkheden van Kooiman Scheepsinterieurbouw.

Omdat we van schepen een van onze specialisaties hebben gemaakt, hebben we veel ervaring met het ontwerpen en plaatsen van interieurbouw en maatwerk meubelen. Meer informatie over scheepsinterieurbouw en Kooiman Maritiem ontwerp en nieuwbouw.

NEEM CONTACT OP OVER
INTERIEURBETIMMERING

GERELATEERDE PROJECTEN

MEER INFORMATIE

Lindtsedijk 84

3336 LE Zwijndrecht

Nederland

T: +31 (0)78 61 07 332

F: +31 (0)78 61 00 039

 

Contactpersoon

Jan van den Boogaard

Bedrijfsleider

janvandenboogaard@kooimanmarinegroup.nl

belastingdienst douane

Praktijk trainingscentrum douane

bnr 206 Zwerver 2, multi-purpose dp-2 support vessel werkschip, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG Interieurbetimmering Spirit of Chartwell passagiersschip op de Theems Londen, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG

devotion

Refit accommodatie binnenvaartschip

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Vereist

Vereist

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group