Opening Kooiman Praktijk Centrum

30 juni is het Kooiman Praktijk Centrum (KPC) officieel geopend

30 juni jl. is het Kooiman Praktijk Centrum (KPC) officieel geopend door Burgemeester Hein van der Loo en Rinus Kooiman. Tijdens de opening benadrukten beiden het belang van het opleidingscentrum en kregen aanwezigen een rondleiding.

“Voor jullie staat een trotse directeur die vertelt over zijn mooie familiebedrijf. Een bedrijf dat al bestaat vanaf 1884”, trapt Rinus Kooiman af in zijn inleiding. “Het heden is een voortzetting van het verleden, maar het is ook een startpunt voor de toekomst. Met onze uitbreiding willen we de juiste koers voor die toekomst uitzetten, zodat we kunnen blijven bijdragen aan de samenleving. We doen dit om ook in de toekomst relevant te blijven.’”, vervolgt hij.

Het KPC

Er is met het KPC geïnvesteerd in de toekomst van de Kooiman Marine Group. Het KPC moet jongeren enthousiasmeren te kiezen voor de maritieme sector en op die manier zorgen voor de instroom van nieuw talent. Door theorie en praktijk te combineren biedt het KPC de jongeren een vliegende start, waarna ze hun loopbaan binnen verschillende afdelingen van Kooiman Marine Group kunnen vervolgen. Naast dat het KPC uitgebreid behandeld werd door Rinus, komen ook andere nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen de organisatie aan bod. Het vernieuwde machinepark in de machinefabriek, de ontwikkelingen op het gebied van waterstof en het recent gelanceerde softwaresysteem, Kooiman Marine Diagnostics. Ook werden de recent verworven opdrachten, 2 WID baggervaartuigen voor Van Oord en een onbemand inspectie vaartuig voor Fugro, benoemd.

Burgemeester van der Loo

Tijdens de opening benadrukte burgemeester van der Loo de relevantie van bedrijven als Kooiman Marine Group voor de gemeente Zwijndrecht, de “thuishaven van de Binnenvaart”. Hij spreekt zijn waardering uit voor de gedane investering in een praktijkcentrum met als doel technisch- en praktisch onderwijs nader tot elkaar te brengen.

 

Gepubliceert op: 11 jul 2022

Categorie: Activiteiten

Terug naar overzicht

Alle berichten Achievements Activiteiten Corporate Evenementen Producten