reparatiewerkzaamheden de stad schoonhoven

Eind februari is de ‘Stad Schoonhoven’, in 2006 door Kooiman opgeleverd voor de veerdienst tussen Schoonhoven-Gelkenes, naar onze werf in Zwijndrecht gesleept voor spoedwerkzaamheden.

De veerpont liep flinke schade op nadat er door een forse windvlaag een afmeerpaal in het havenfront werd geraakt met een gat in de romp als gevolg. Hierdoor liep één van de waterdichte compartimenten vol water, wat onder andere tot schade leidde aan één van de motoren. Ter plekke is het gat door duikers van DUC Marine Group tijdelijk gedicht en is de ruimte leeggepompt.

Voor Erik van Toor, algemeen directeur Veerdienst Schoonhoven, was de keuze snel gemaakt om de reparatie door Kooiman uit te laten voeren; “Kooiman staat in de scheepvaart bekend als een kwaliteitswerf en bovendien hebben zij het schip gebouwd, en dus alle tekeningen tot hun beschikking.”

Vorige week is de beschadigde motor na revisie teruggeplaatst en is de veerpont terug naar Schoonhoven gevaren. Hier zal hij vanaf vandaag weer in de vaart genomen worden om het verkeer over te zetten.

Erik van Toor blikt tevreden terug op de werkzaamheden; “We konden snel terecht bij Kooiman en zoals verwacht verliepen de werkzaamheden voorspoedig”.

20220314_130112

Gepubliceert op: 30 mrt 2022

Categorie: Activiteiten

Terug naar overzicht

Alle berichten Achievements Activiteiten Corporate Evenementen Producten