Nederlandse vlag Engelse vlag

spirit of chartwell - interieurbetimmering

passagiersschip op de theems londen

Het passagiersschip Spirit of Chartwell, dat in 2010 volledig is gerenoveerd bij Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V. in Zwijndrecht, was afgelopen weekend de blikvanger van de hele wereld. Het schip was namelijk uitverkozen om te dienen als hoofdschip van de ‘Royal Barge’. De vlootschouw ter ere van het diamanten jubileum van Queen Elizabeth II ging over de rivier Theems en de koninklijke familie zelf nam plaats op de Spirit of Chartwell.

 

Het schip is een aantal jaar geleden gekocht bij een veiling en men was van plan om het schip in te zetten als hotelboot, voor meerdaagse rondvaarttochten op de Theems. Daar was wel een flinke renovatie voor nodig. Uiteindelijk kwam de Spirit of Chartwell uit bij Scheepswerf Gebr. Kooiman B.V.

 

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het vernieuwen van het volledige interieur inclusief het stuurhuis en de slaapvertrekken. Er is een nieuwe trap ontworpen en geplaatst. Hierbij heeft de timmerafdeling echt vakwerk geleverd. Daarnaast is de HVAC installatie op het schip vernieuwd en zijn de motoren zijn gereviseerd. Verder is het gehele schip grondig geconserveerd.

 

Het schip Spirit of Chartwell is via de hellingen naar de hal in gereden en zo in scheepsbouwloods neergezet zodat er in een geconditioneerde omgeving doorgewerkt kon worden. Vanwege de zeer korte doorlooptijd werden de werkzaamheden door het ontwerpbureau Kooiman Engineering grondig voorbereid. Verder werden vrijwel alle andere disciplines van de Kooiman Marine Groep ingeschakeld om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk binnen de gestelde periode uit te voeren. Zo werden de timmerwerkzaamheden uitgevoerd door onze eigen timmerlieden, de elektrische installatie aangepast door Kooiman Scheepselektro en de HVAC installatie aangelegd door onze eigen installateurs. Ook in dit project kon de Kooiman Groep weer een totaaloplossing bieden.

TYPE SCHIP:

Rondvaartboot

 

uitgevoerde werkzaamheden:

Vernieuwen van het volledige interieur van lounge, stuurhuis en slaapvertrekken

Vernieuwen van de elektrische installatie

Vernieuwen van de trap en lichtdoorvoer

Reviseren motoren

Vernieuwen van de HVAC installatie

Opnieuw conserveren van het hele schip

Interieurbetimmering Spirit of Chartwell passagiersschip op de Theems Londen, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG
Interieurbetimmering Spirit of Chartwell passagiersschip op de Theems Londen, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG
Interieurbetimmering Spirit of Chartwell passagiersschip op de Theems Londen, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG

Neem direct contact op met een vertegenwoordiger van onze onderneming over de mogelijkheden van Kooiman Scheepsinterieurbouw.

Omdat we van schepen een van onze specialisaties hebben gemaakt, hebben we veel ervaring met het ontwerpen en plaatsen van interieurbouw en maatwerk meubelen. Meer informatie over scheepsinterieurbouw en Kooiman Maritiem ontwerp en nieuwbouw.

NEEM CONTACT OP OVER
INTERIEURBETIMMERING

GERELATEERDE PROJECTEN

MEER INFORMATIE

nieuwe maze

Rondvaartboot

belastingdienst douane

Praktijk trainingscentrum douane

Interieurbetimmering Nieuwe Maze directievaartuig Port of Rotterdam, interieurontwerp en interieurbouw door Kooiman Marine Group KMG bnr 206 Zwerver 2, multi-purpose dp-2 support vessel werkschip, scheepsontwerp en scheepsbouw door Kooiman Marine Group KMG

Lindtsedijk 84

3336 LE Zwijndrecht

Nederland

T: +31 (0)78 61 07 332

F: +31 (0)78 61 00 039

 

Contactpersoon

Jan van den Boogaard

Bedrijfsleider

janvandenboogaard@kooimanmarinegroup.nl

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Vereist

Vereist

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group