Nederlandse vlag Engelse vlag

visserij

De visserij is belangrijk voor Kooiman Marine Group. Kooiman Marine Group heeft een brede ervaring in de bouw, verbouw en ombouw van visserijschepen. Met name in de schelpdiersector (mosselen en oesters) is een “Kooiman” kotter een begrip. Inmiddels varen er tientallen schepen, die zijn ontworpen en gebouwd door Kooiman Marine Group. Naast de mosselkotters zijn er ook ontwerpen voor oester- en garnalenschepen.

 

Naast de nieuwbouw heeft Kooiman Marine Group een uitgebreid trackrecord op het gebied van om- en verbouw, reparatie en onderhoud aan vissersschepen. Voor zowel de schelpdiersector als de Noordzeevisserij zijn tal van projecten uitgevoerd.

 

De uitgevoerde werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

  • verbreden
  • verlengen
  • nieuwe middenschepen
  • vlak en dubbele bodem vernieuwen
  • herinrichten van machinekamers en hermotoriseren
  • vervaardigen van nieuwe masten en bokken

 

Bij alle verbouwingen wordt het complete pakket verzorgd, zoals elektrische aanpassingen, timmerwerken, hydraulische aanpassingen, piping en bijkomende mechanische werkzaamheden voor roeren en schroefassen. Kooiman Marine Group levert in eigen beheer de engineering. Met oog op duurzaamheid ontwikkelt Kooiman Marine Group alternatieve voortstuwingen en vervaardigt en installeert in eigen beheer hijsarmen en spudpalen op mosselkotters, waardoor de schepen beter geschikt zijn gemaakt voor gebruik van de mosselzaadinvang systemen en hangcultuur. De bodemberoering wordt hiermee fors beperkt ten opzichte van traditionele vangsystemen.

 

Trend visserij

In de Noordzee-visserij zijn behoorlijke veranderingen gaande. De aanlandplicht van bijvangst maakt het voor vissers niet eenvoudiger. Kooiman Marine Group ontwikkelt samen met klanten hiervoor oplossingen en richt het schip indien mogelijk in voor andere vangsten, zodat de visserij op de lange termijn een gezonde sector kan blijven.

ontwerp, bouw, reparatie en onderhoud van vissersboten en visserijschepen bij Kooiman Marine Group

klantspecifiek ontwerpen en bouwen per sector

Contact

Kooiman Marine Group

Lindtsedijk 84

3336LE Zwijndrecht

(t) +31 (0)78-6100477

facebook, youtube en linkedin Kooiman Marine Group